Black Velvet
Už v roce 1947 byla Gilbey's Canada Distillery velmi známá výbornou kvalitou ginu v "omrzlé láhvi" London Dry gin (jeho výroba byla započata již v 17. století). Společnost rozhodla, že nastal čas spojit lihovarnické řemeslo s přírodním bohatstvím Kanady. Za použití průzračné vody, nejlepšího žita a kukuřice, různých míšení, destilací a dubových sudů se začínají rodit první náznaky kabadské whisky Black Velvet. Konečně v roce 1951 pan Jack Napier, mistr lihovarnický, dává světu Black Velvet, spojení nejlepších kanadských surovin a několikaletého vyzrávání v dubových sudech. První objednávka na Black Velvet přišla od Manitoba Liquo Board. Všechny láhve již byly připraveny k expedici, když náhle vláda v Mantově vydala rozhodnutí, že každá láhev musí být individuálně zabalena předtím, než se prodá. Obaly samozřejmě nebyly připraveny, a proto odběratel nabídl alternativu - může vyrobit hnědé cylindry pro Black Velvet. Zní to jako pohádka, ale unikátní cylindr okamžitě okamžitě v lidech z Manitoby probudil zvědavost a 500 kartonů bylo okamžitě vyprodáno. Od té doby se Black Velvet dodává v cylindru.