Jack Daniel's
Při výrobě této značky se nepoužívají žádné umělé přísady, základní složky (kukuřice, žito a ječmenný slad) jsou smíchány s čistou vodou z jeskynního pramene, která neobsahuje ani stopové množství železa, které by mohlo whiskey zničit. Po destilaci se Jack Daniel's nechává pomalinku překapávat kapku po kapce přes tři metry vysoký sloupec dřevěného uhlí. Když ochutnávač uzná za nutné, je dřevěné uhlí v celé své vrstvě vyměněno. Tento proces je unikátním prvkem ve výrobním procesu, který dělá z Jack Daniel's Tennessee Whiskey něco více než bourbon a dává mu jeho specifickou vůni a chuť. Potom je stočena do vypalovaných sudů z amerického bílého dubu. Jak whiskey "stárne", tak přicházející a střídající se různě teplá období způsobují rozpínání a smršťování stěn sudu. Přes zuhelnatělou a zkaramelizovanou stěnu je v teplém období whiskey vtahována do stěny sudu a v zimě vytlačována. Při přechodu přes vnitřní stěny sudu tak dochází k pročištění a ochucení destilátu, který tak získává sytou jantarovou barvu.
Nejmladší z deseti sourozenců Danielových z Tennessee Jack, se chopil celé výroby whisky ve svých třinácti letech, kdy mu ji v roce 1860 prodal kazatell Call. Jack se vydal hledat bohatý zdroj neželezité vody, který posléze skutečně našel v lesnaté a kopcovité části Tennessee, v blízkosti města Lynchburg. Zde se usadil a dopřál tak vzniku prvnímu oficiálně registrovanému lihovaru na whiskey v Americe a sním i slavné Jack Daniel's Tennessee Whiskey, která je podobně jako bourbon typickým americkým produktem.