Jim Beam
Společnost Jim Beam oslavila nedávno dvousté výročí svého vzniku společně se svým základním produktem, jímž je bourbon Jim Beam. V roce 1778 se farmář Jacob Beam přestěhoval se svou rodinou na Cumberlnad Gap, nyní Kentucky. Tam začal s pěstováním kukuřice, obilí a ovoce a s chovem vepřů. Jacob měl ve zvyku dávat svým zaměstnancům kromě kaše pokaždé i doušek domácí pálenky. Mohl si to dovolit, neboť kraj, kde se rozhodl farmařit, přímo vyzýval k výrobě alkoholu. Území vápencových hor zaručovalo čistou a neželezitou vodu, kukuřice na rovinách v podhůří rostla rychle a doslova sama, stejně jako žito i ječmen. Dařilo se tam rovněž mohutným bílým dubům, skvělému materiálu na sudy pro budoucí bourbon. Jméno Jim Beam vzniklo z jména nejstaršího Jacobova syna - Jamese Beauregarda Beama. Synek Jim předtavuje čtvrtou nepřerušovanou sérii ze šesti generací členů Beamova rodu, kteří jeden od druhého dědí jedinečné mistrovství magické produkce známého bourbonu a to od roku 1795. Dle federálních nařízení musí v USA pravý bourbon zrát alespoň dva roky, bourbon whiskey Jim Beam je však ukládána ke zrání minimálně na dobu čtyř let. Jim Beam Black zraje celých osm let a je destilován na 43% obsahu alkoholu.