Wild Turkey







Třetí nejprodávanější bourbon ve Spojených státech byl poprvé vyroben v roce 1789 jako destilát ze směsi kukuřice, žita a sladu. U jeho zrodu stál reverend Elijah Craig a místo, kde se Wild Turkey narodil se jmenovalo Bourbon County. V roce 1855 založila ve městě Lawrenceburg rodina Ripyových distilerii zvanou Wild Turkey Hills. Již od počátku se distribucí jejich bourbonu (zatím se jménem Old Joe Bourbon) zabýval obchodník Austin Nichols, který také v roce 1939 tuto destilerii převzal. O rok později změnil název bourbonu na Wild Turkey podle blízkých pahorků Wild Turkey Hills, které často navštěvovali prominentní lovci divokých krocanů. Ti se také zasloužili o popularitu bourbonu z blízké destilerie. Wild Turkey je řazen do kategorie prémiových bourbonů a při jeho výrobě je pozornost věnována především pečlivému výběru surovin. Vysoce kvalitní voda bez obsahu železa a dalších nežádoucích prvků, sladový ječmen z Montany, kukuřice z Kentucky a žito z Dakoty spolu s kvasnicemi z vlastní produkce jsou základními složkami bourbonu Wild Turkey. Podle zákona musí bourbon obsahovat nejméně 51 % kukuřice. To však neznamená, že čím více, tím lépe. Kukuřice je totiž ze všech obilovin nejlevnější, a proto ji někteří výrobci používají ze 70-80 %. U Wild Turkey se uvádí obsah kukuřice 51-60 %. Zbytek tvoří dražší žito a sladový ječmen. Dalším důležitým krokem, jehož důsledkem je unikátní chuť tohoto bourbonu, je zrání. Wild Turkey se skladuje až 8 let v nových sudech z bílého dubu vypálených na čtvrtý, to jest, nejvyšší stupeň. Skutečnou příchuť jedinečnosti má Wild Turkey Rare Breed. Je jedinečný nejen tím, že se jedná o unikátní směs různě starých bourbonů, ale i tím, že je stáčen přímo ze sudů, aniž se míchá s vodou. Proto má každá samostatná produkce svoji specifickou hodnotu obsahu alkoholu. Má plné aróma, které je proslulé svou bohatostí sahající od pomerančů, medu a vanilky až po muškátový oříšek, tabák a portské. V chuti objevíte skořici, žitný chléb, borůvky, ostružiny i mandle.













Zpět